"Waar een wil is, is een regel"

Huisregels

Body Bone & Muscle Center Edward Hemel vindt het heel belangrijk dat bezoeken op een verantwoorde, veilige, hygiënische manier en ontspannend zijn. Daarom hieronder de huisregels, informatie, adviezen en regels over de behandelingen. Ethiek en hygiëne is voor Body Bone & Muscle Center belangrijk. Graag zelf handdoeken meenemen.

Ethiek

Bij BB &MC kunnen zowel vrouwen als mannen terecht voor een respectvolle behandeling. Om misverstanden te voorkomen bespreek ik vooraf wat en hoe behandeld zal worden. Ook tijdens de behandeling kun je aangeven of een en ander aan de verwachtingen voldoet. De praktijkruimte van BB & MC ligt op de 1e etage. Een lift is aanwezig, dus ook cliënten die slecht ter been zijn zijn welkom. 

Hygiëne

Hygiëne staat bij BB & MC hoog aangeschreven en verwacht van zijn cliënten dat zij hier ook zorg voor dragen. Neem daarom voordat je naar je massage afspraak gaat vooraf thuis een douche of bad. Dat is niet alleen fijn voor mij als therapeut om te werken, maar ook voor jezelf om de behandeling te ondergaan. Dit is sowieso goed voor je spieren, en zeker qua hygiëne een goed idee. Graag ook je eigen handdoeken meenemen. Een kleine en een grote handdoek is voldoende.


Advies

Eet voor je behandeling niet te veel, want een te volle maag kan het positieve effect van de behandeling belemmeren. Gebruik voorafgaand dat je naar je behandeling gaat, geen alcoholische drank of andere geestverruimende middelen. Trek makkelijke kleding aan als je naar je afspraak gaat. Zorg ervoor dat je na de afspraak niet veel meer hoeft te doen, dan kan je heerlijk nagenieten. Kom alstublieft op tijd op jouw afspraak, want anders gaat het van je tijd af.

Tijdig arriveren

Je dient ongeveer 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Zo kan ik op tijd beginnen met je behandeling en kunnen eventuele afspraken na jou ook op tijd beginnen. Mocht je te laat komen dan gaat dit van je behandeltijd af. BB & MC calculeert altijd voldoende tijd voor je behandeling in. De tijd die staat voor een behandeling is inclusief omkleden, benodigde anamnese en het maken van een (eventuele) vervolgafspraak. 

Iedereen kan een afspraak 'vergeten'. Een eerste keer is niet leuk, maar bij de tweede keer 'no show', zal de volledige behandeling in rekening worden gebracht.

Contra indicatie

Er zijn verschillende redenen wanneer er niet behandeld mag worden. Heb je koorts, griep of steenpuisten dan wordt je niet gemasseerd. Bij koorts zal de verhoogde stofwisseling verergeren. Bij griep en zware verkoudheid kunnen symptomen verergeren en bij steenpuisten bestaat uitbreidingsgevaar en besmettingsgevaar. Bij ernstige vormen van spataderen wordt dat deel niet gemasseerd, maar andere delen kunnen wel gemasseerd worden.

Heb je een hoge bloeddruk, graag eerst advies vragen van je arts.

Toestemming arts

BB & MC is geen medisch behandelaar of fysiotherapeut. Ben je onder (medische) behandeling en/of twijfel je of een behandeling geschikt is in combinatie met je klachten, medicijngebruik of therapie, dan is het goed om vooraf met je specialist of arts te overleggen of een behandeling raadzaam is. In de volgende gevallen is toestemming van een arts noodzakelijk: huidziekten, infectieziekten, ernstige hart- en vaataandoeningen, kanker, trombose, gebruik van antidepressiva, antibiotica en ontstekingsremmers.

Wat aan tijdens behandeling?

BB & MC hecht veel waarde aan de privancy van de klant. Kleding blijft zoveel mogelijk aan. Daarom adviseer ik dames een BH aan te doen met een achtersluiting. Alleen de te behandelen lichaamsdelen dienen ontbloot te worden en er wordt zoveel mogelijk met handdoeken afgedekt. Veiligheid en hygiëne wordt erg op prijs gesteld.

Bij een massage van een minderjarige, dient ten alle tijde één van de ouders/verzorgers hierbij aanwezig te zijn.

Water drinken

Tijdens de massage kunnen er allerlei afvalstoffen vrijkomen. Door na, welke behandeling dan ook,  de rest van de dag goed water te drinken, kunnen deze beter afgevoerd worden. 

 Bij iedere behandeling wordt het zelf genezend vermogen van je lichaam aangesproken. 

Na de behandeling 

Je kunt je na een behandeling geweldig voelen, ontspannen en energiek. Oude kwalen kunnen echter tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen. Een behandeling kan onderliggende klachten bij je naar de oppervlakte brengen. Je kunt je dus ook tijdelijk niet zo fijn voelen.

Soms geeft een behandeling na afloop klachten zoals wat hoofdpijn, spierpijn of moeheid. Dit kan komen doordat je lichaam moet wennen aan het nieuwe evenwicht en het doorstromen en afvoer van afvalstoffen in je lichaam. Extra water drinken zal je mogelijk helpen dit soort klachten te voorkomen.